Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre i tanie ciasto.
Ubijamy białka z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną masę. Dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia. Wkładamy gotowe ciasto na blachę i pieczemy 30 min.w 160stopniach. Gdy wystygnie kroimy ciasto na pół. Pierwszą część smarujemy masą nugatową. W 700 ml śmietany rozpuszczamy kawę. Następnie ubijamy z śmietan fix i 3 łyżkami cukru krem. Rozsmarowujemy go na masie nugatowej i przykrywamy drugim plackiem. Ubijamy resztę śmietany i smarujemy ciasto. Na koniec posypujemy kakao i schładzamy.
gdy zostaną nam białka po faworkach można zrobić takie oto ciasto :))
Odsłon: 33213
Powstało połączenie ciasta z białek z ciastem z żółtek, dwukolorowe, barwami...
Odsłon: 23407
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 4886
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52303
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 4886
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52303
Składniki
Ubijamy białka z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną masę. Dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia. Wkładamy gotowe ciasto na blachę i pieczemy 30 min.w 160stopniach. Gdy wystygnie kroimy ciasto na pół. Pierwszą część smarujemy masą nugatową. W 700 ml śmietany rozpuszczamy kawę. Następnie ubijamy z śmietan fix i 3 łyżkami cukru krem. Rozsmarowujemy go na masie nugatowej i przykrywamy drugim plackiem. Ubijamy resztę śmietany i smarujemy ciasto. Na koniec posypujemy kakao i schładzamy.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 180
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 1016