Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które przygotowałam jest bardzo proste i smaczne. Nie wymaga dużo przygotowania. Możemy je przygotować z dziećmi. Są to herbatniki przełożone dwoma kremami. Ciasto doskonale smakuje następnego dnia.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2564
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3873
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 716
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2564
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3873
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 716
Składniki
Krem waniliowy: 350 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałych 150 ml rozpuszczamy żółtka i budynie. Mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy zimny budyń. Krem śmietankowy: Zimną śmietanę ubijam na gęstą masę. Dodaję cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Na dnie kwadratowej formy do pieczenia układam pierwszą warstwę herbatników. Wykładam kremem waniliowym. Układam drugą warstwę herbatników. Wykładam krem śmietankowy. Układam trzecią warstwę herbatników. Chłodzę w lodówce przez całą noc. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dekoruję ciasto.