Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które przygotowałam jest bardzo proste i smaczne. Nie wymaga dużo przygotowania. Możemy je przygotować z dziećmi. Są to herbatniki przełożone dwoma kremami. Ciasto doskonale smakuje następnego dnia.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1146
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5675
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8770
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18204
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1146
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5675
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8770
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18204
Składniki
Krem waniliowy: 350 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałych 150 ml rozpuszczamy żółtka i budynie. Mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy zimny budyń. Krem śmietankowy: Zimną śmietanę ubijam na gęstą masę. Dodaję cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Na dnie kwadratowej formy do pieczenia układam pierwszą warstwę herbatników. Wykładam kremem waniliowym. Układam drugą warstwę herbatników. Wykładam krem śmietankowy. Układam trzecią warstwę herbatników. Chłodzę w lodówce przez całą noc. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dekoruję ciasto.