Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które przygotowałam jest bardzo proste i smaczne. Nie wymaga dużo przygotowania. Możemy je przygotować z dziećmi. Są to herbatniki przełożone dwoma kremami. Ciasto doskonale smakuje następnego dnia.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1271
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 463
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3434
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1031
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1271
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 463
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3434
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1031
Składniki
Krem waniliowy: 350 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałych 150 ml rozpuszczamy żółtka i budynie. Mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy zimny budyń. Krem śmietankowy: Zimną śmietanę ubijam na gęstą masę. Dodaję cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Na dnie kwadratowej formy do pieczenia układam pierwszą warstwę herbatników. Wykładam kremem waniliowym. Układam drugą warstwę herbatników. Wykładam krem śmietankowy. Układam trzecią warstwę herbatników. Chłodzę w lodówce przez całą noc. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dekoruję ciasto.