Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja jest jednak nieco uproszczona i szybsza niż jej wersja podstawowa. Dokonałam pewnych ulepszeń. Z ciasta zniknęły biszkopty a zastąpiłam je kremem karmelowym. Całość zwięczyłam wiórkami czekoladowymi. Moim zdaniem ciasto kukułka to doskonały smakołyk na wiele różnych okazji. Sprawdzi się zarówno na wielkim przyjęciu, jak i na małym.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118386
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8497
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3135
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2267
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1601
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118386
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8497
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3135
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2267
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1601
Składniki
500 ml śmietany 30% miksuje za puch. Dodaje 150 g cukru pudru i 20 g śmietanfixu. Następne 250 ml śmietany 30% ubijam na sztywno. Dodaje 50 g cukru pudru i 10 g śmietanfixu. Miksuje. Dodaje masę kajmakową. Warstwę herbatników czekoladowych układam w kwadratowej formie. Na herbatniki układam połowę masy śmietanowej. Następnie ponownie układam warstwę herbatników. Na herbatnikach układam krem kajmakowy. Na kremie kajmakowym układam herbatniki. Na herbatnikach układam ostatnią warstwę masy śmietanowej. Masę śmietanową posypuje wiórkami czekoladowymi. Chłodzę dwie godziny w lodówce.
Zapraszam na mojego bloga !