Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja jest jednak nieco uproszczona i szybsza niż jej wersja podstawowa. Dokonałam pewnych ulepszeń. Z ciasta zniknęły biszkopty a zastąpiłam je kremem karmelowym. Całość zwięczyłam wiórkami czekoladowymi. Moim zdaniem ciasto kukułka to doskonały smakołyk na wiele różnych okazji. Sprawdzi się zarówno na wielkim przyjęciu, jak i na małym.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 150
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14589
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 150
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14589
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Składniki
500 ml śmietany 30% miksuje za puch. Dodaje 150 g cukru pudru i 20 g śmietanfixu. Następne 250 ml śmietany 30% ubijam na sztywno. Dodaje 50 g cukru pudru i 10 g śmietanfixu. Miksuje. Dodaje masę kajmakową. Warstwę herbatników czekoladowych układam w kwadratowej formie. Na herbatniki układam połowę masy śmietanowej. Następnie ponownie układam warstwę herbatników. Na herbatnikach układam krem kajmakowy. Na kremie kajmakowym układam herbatniki. Na herbatnikach układam ostatnią warstwę masy śmietanowej. Masę śmietanową posypuje wiórkami czekoladowymi. Chłodzę dwie godziny w lodówce.
Zapraszam na mojego bloga !