Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto makowo-gruszkowe"
Skłądniki: 10 dag margaryny, 6 jajek, szklanka cukru, 2 szklanki mąki, szklanka mielonych orzechów laskowych, 3 łyżki mielonego maku, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 gruszki, płatki migdałowe do posypania, lukier
Margarynę stop, ostudź. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mielone orzechy i mielony mak.
Wlej margarynę, dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką lub zmiksuj na wolnych obrotach.
Tortownicę o śr. 28 cm wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Gruszki obierz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne. Wierzchy ponacinaj, ułóż na cieście płaską stroną. Piecz ok. 45 min w 180°C. Polukruj, posyp płatkami migdałowymi.
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 32
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4529
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 42
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 344
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 152
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 32
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4529
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 42
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 344
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 152
Składniki
Skłądniki: 10 dag margaryny, 6 jajek, szklanka cukru, 2 szklanki mąki, szklanka mielonych orzechów laskowych, 3 łyżki mielonego maku, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 gruszki, płatki migdałowe do posypania, lukier
Margarynę stop, ostudź. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mielone orzechy i mielony mak.
Wlej margarynę, dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką lub zmiksuj na wolnych obrotach.
Tortownicę o śr. 28 cm wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Gruszki obierz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne. Wierzchy ponacinaj, ułóż na cieście płaską stroną. Piecz ok. 45 min w 180°C. Polukruj, posyp płatkami migdałowymi.
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Lizaki z ananasa z grilla
Desery
Deserki z truskawkami
Desery
Serowe chrupki - mini pączusie
Desery
Miętusek - orzeźwiające, miętowe ciasto
Lizaki z ananasa z grilla
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 36
Deserki z truskawkami
Dzisiaj dla moich przyjaciół przygotowałam pyszne deserki z truskawkami, ubit...
Odsłon: 120