Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14038
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15915
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14038
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15915
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Składniki
Marchewę umyć, obrać, posiekać za pomocą blendera. Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać olej, miksować aż składniki dokładnie się polączą. Dodać mąkę przesianą z sodą, proszkiem do pieczenia i cynamonem oraz szczyptę soli i sok wyciśnięty z cytryny. Całość dokładnie wymieszać, połączyć z marchewką. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy. Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury około 200 st C.