Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 800
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 800
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12532
Składniki
Marchewę umyć, obrać, posiekać za pomocą blendera. Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać olej, miksować aż składniki dokładnie się polączą. Dodać mąkę przesianą z sodą, proszkiem do pieczenia i cynamonem oraz szczyptę soli i sok wyciśnięty z cytryny. Całość dokładnie wymieszać, połączyć z marchewką. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy. Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury około 200 st C.