Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4820
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 941
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9208
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4820
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 941
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9208
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Składniki
Marchewę umyć, obrać, posiekać za pomocą blendera. Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać olej, miksować aż składniki dokładnie się polączą. Dodać mąkę przesianą z sodą, proszkiem do pieczenia i cynamonem oraz szczyptę soli i sok wyciśnięty z cytryny. Całość dokładnie wymieszać, połączyć z marchewką. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy. Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury około 200 st C.