Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5055
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13613
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5887
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7696
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5055
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13613
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5887
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7696
Składniki
do miski wlewamy esencje herbaty, miód, 0,5 szkl. cukru łączymy. Potem dodajemy żółtka. mąkę, sodę oczyszczoną, olej, proszek do piecz. i mieszamy wszystko razem mikserem. wylewamy na blachę i pieczemy 30 min w 180 stopniach
galaretkę rozpuszczamy w szkl. wody.
masa: 0,5 margaryny, 1 szkl cukru, 2 łyżki kakao zagotować, potem dodać 3 łyżki śmietany. gdy galaretka zacznie tężeć to wlewamy ją do masy i wszystko to łączymy.
ciasto przekroić na pół i przełożyć masą. smacznego