Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 896
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 91
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 896
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 91
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem i solą. Mikserem ubij masło, dodawaj cukier, miksuj cały czas. Po kolei wbijaj jajka. Miksuj, aż masa będzie jasnokremowa i puszysta. Dodaj część mąki, część maślanki, następnie resztę mąki i resztę maślanki, skórkę cytrynową. Cały czas intensywnie miksuj, aż ciasto będzie miało gładką, rzadką konsystencję.
Wlej masę do tortownicy o średnicy 24 cm, wyłożonej krążkiem pergaminu. Piecz w piekarniku (180 st. C) przez 1 godz. i 10 minut. Posyp owocami i cukrem pudrem.