Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4376
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11891
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5592
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4376
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11891
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5592
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem i solą. Mikserem ubij masło, dodawaj cukier, miksuj cały czas. Po kolei wbijaj jajka. Miksuj, aż masa będzie jasnokremowa i puszysta. Dodaj część mąki, część maślanki, następnie resztę mąki i resztę maślanki, skórkę cytrynową. Cały czas intensywnie miksuj, aż ciasto będzie miało gładką, rzadką konsystencję.
Wlej masę do tortownicy o średnicy 24 cm, wyłożonej krążkiem pergaminu. Piecz w piekarniku (180 st. C) przez 1 godz. i 10 minut. Posyp owocami i cukrem pudrem.