Desery Przepis na:
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Mąkę wymieszaj z proszkiem i solą. Mikserem ubij masło, dodawaj cukier, miksuj cały czas. Po kolei wbijaj jajka. Miksuj, aż masa będzie jasnokremowa i puszysta. Dodaj część mąki, część maślanki, następnie resztę mąki i resztę maślanki, skórkę cytrynową. Cały czas intensywnie miksuj, aż ciasto będzie miało gładką, rzadką konsystencję.
Wlej masę do tortownicy o średnicy 24 cm, wyłożonej krążkiem pergaminu. Piecz w piekarniku (180 st. C) przez 1 godz. i 10 minut. Posyp owocami i cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

alvesta 27 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Witaj, ile maslanki, bo nie wspomnialas o niej w sklladnikach15 Kto głosował? | Odpowiedz