Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
szklanka cukru , kostka margaryny , 6 żółtek , szklanka mąki i 2 łyżki proszku do pieczenia łączymy razem i dzielimy na 2 części . Rozłożyć na 2 równe foremki i posmarować powidłami.6 białek ubić z 1 szklanką cukru.Ubitą pianę z cukrem rozłożyć na 2 formy i posypać orzechami włoskimi.Krem 2 budynie waniliowe ugotować .Jak przestygnie utrzeć z 1 kostką masła . Na upieczone i wystygnięte ciasto rozłożyć krem a drugim ciastem przykryć wierzch , można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową