Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto piegusek z wiśniami"
Takie ciasto można zrobić o każdej porze roku:) Oczywiście latem korzystając...
Odsłon: 911
Pyszne ciasto rewelacja dla sezonu wiśniowego . Lubię to ciasto często do nie...
Odsłon: 752
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 623
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 44
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 229
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 623
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 44
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 229
Składniki
Wiśnie oczyść, opłucz, wydryluj. Owoce przełóż na sitko i poczekaj chwilę, aż ociekną z soku. Masło stop i przestudź. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z masłem oraz skórką z cytryny.
Białka ubij na sztywno. Kiedy piana będzie sztywna i lśniąca, wsyp cukier puder i cukier waniliowy. Ubijaj dalej jeszcze chwilę. Pianę z białek delikatnie domieszaj do masy maślanej. Wlej zapach migdałowy. Porcjami wsyp suchy mak. Wiśnie oprósz mąką. Dodaj do ciasta. Wymieszaj całość łyżką.
Podłużną foremkę do keksów posmaruj tłuszczem. Oprósz tartą bułką. Nałóż przygotowane ciasto. Wierzch wygładź. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz ok. 50 minut. Studź w foremce przez 15- 20 minut. Potem ciasto przełóż na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Desery
Zebra
Desery
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Desery
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 10
Zebra
Dwukolorowe proste, tanie i bardzo smaczne ciasto zebra posmakuje każdemu. P...
Odsłon: 26