Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto pomarańczowe sycylijskie"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11573
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7979
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155078
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1108
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11573
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7979
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155078
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1108
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Wsyp mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia, wymieszaj. Dodaj skórkę startą z pomarańczy, połącz.
Margarynę stop w rondelku na małym ogniu, zagotuj ją. Gorącą wlej do ciasta, dokładnie wymieszaj. Tortownicę natłuść lub wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto.
Pomarańczę obierz, podziel na cząstki, usuń białe błonki. Ułóż na cieście, posyp wiórkami kokosowymi. Piecz 40-50 minut w temp. 180°C. Posyp cukrem pudrem.
<strong>Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,20 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie