Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla wielbicieli cytrusów.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1321
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25051
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1321
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25051
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 158
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.Pozostałe(płynne) składniki i skórkę z pomarańczy krótko ubijać mikserem,dodać mąkę,ubijać do połączenia składników.Ciasto wlać do tortownicy o średnicy 22cm.,wyłożonej pergaminem.Piec 45-50 minut w temp.180 stopni.
Krem :na małym ogniu gotować sok z cytryny z cukrem aż powstanie syrop, a objętość płynu zmniejszy się o połowę.Syrop wystudzić.Miękkie masło ubić,stopniowo dodawać wystudzony syrop ciągle ubijajac.Gotowy krem przełożyć do worka cukierniczego.Przy pomocy końcówki o przekroju gwiazdki wyciskać rozetki na wystudzone ciasto,aż całe będzie pokryte kremem.