Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla wielbicieli cytrusów.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3218
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 181
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 91
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3218
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 181
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 91
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.Pozostałe(płynne) składniki i skórkę z pomarańczy krótko ubijać mikserem,dodać mąkę,ubijać do połączenia składników.Ciasto wlać do tortownicy o średnicy 22cm.,wyłożonej pergaminem.Piec 45-50 minut w temp.180 stopni.
Krem :na małym ogniu gotować sok z cytryny z cukrem aż powstanie syrop, a objętość płynu zmniejszy się o połowę.Syrop wystudzić.Miękkie masło ubić,stopniowo dodawać wystudzony syrop ciągle ubijajac.Gotowy krem przełożyć do worka cukierniczego.Przy pomocy końcówki o przekroju gwiazdki wyciskać rozetki na wystudzone ciasto,aż całe będzie pokryte kremem.