Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla wielbicieli cytrusów.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 800
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1654
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6181
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8965
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 800
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1654
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6181
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8965
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.Pozostałe(płynne) składniki i skórkę z pomarańczy krótko ubijać mikserem,dodać mąkę,ubijać do połączenia składników.Ciasto wlać do tortownicy o średnicy 22cm.,wyłożonej pergaminem.Piec 45-50 minut w temp.180 stopni.
Krem :na małym ogniu gotować sok z cytryny z cukrem aż powstanie syrop, a objętość płynu zmniejszy się o połowę.Syrop wystudzić.Miękkie masło ubić,stopniowo dodawać wystudzony syrop ciągle ubijajac.Gotowy krem przełożyć do worka cukierniczego.Przy pomocy końcówki o przekroju gwiazdki wyciskać rozetki na wystudzone ciasto,aż całe będzie pokryte kremem.