Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto porzeczkowe"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 235
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 979
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4055
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 235
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 979
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4055
Składniki
Jajka posól, ubij z cukrem. Wlej olej i wodę. Porcjami syp obie mąki oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj. Piecz ciasto około 40 min w temp. 180°C. Ostudź.
Podgrzej galaretkę z porzeczek. Wsyp gotową galaretkę, wymieszaj i ostudź. Ciasto przekrój na 2 krążki. Na jednym rozsmaruj 3/4 galaretki. Wstaw do lodówki, by stężała.
Kremówkę ubij na sztywno z zagęstnikiem i cukrem. 2/3 porcji nałóż na ciasto, nakryj drugim krążkiem. Resztę śmietany i galaretki połóż na wierzch.
<strong>Czas przygotowania 70 min., ilość porcji 15, cena za porcję 1,70 zł.
Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie