Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto porzeczkowe"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3869
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414888
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2413
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3869
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414888
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2413
Składniki
Jajka posól, ubij z cukrem. Wlej olej i wodę. Porcjami syp obie mąki oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj. Piecz ciasto około 40 min w temp. 180°C. Ostudź.
Podgrzej galaretkę z porzeczek. Wsyp gotową galaretkę, wymieszaj i ostudź. Ciasto przekrój na 2 krążki. Na jednym rozsmaruj 3/4 galaretki. Wstaw do lodówki, by stężała.
Kremówkę ubij na sztywno z zagęstnikiem i cukrem. 2/3 porcji nałóż na ciasto, nakryj drugim krążkiem. Resztę śmietany i galaretki połóż na wierzch.
<strong>Czas przygotowania 70 min., ilość porcji 15, cena za porcję 1,70 zł.
Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie