Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto porzeczkowe"
Warzywna wariacja jest idealnym dodatkiem do śniadania lub kolacji , sprawdzi...
Odsłon: 194
Jest bardzo zdrową, smacznną, szybką do zrobienia i sycącą sałatką do obiadu,...
Odsłon: 243
Warzywna wariacja jest idealnym dodatkiem do śniadania lub kolacji , sprawdzi...
Odsłon: 194
Jest bardzo zdrową, smacznną, szybką do zrobienia i sycącą sałatką do obiadu,...
Odsłon: 243
Składniki
Jajka posól, ubij z cukrem. Wlej olej i wodę. Porcjami syp obie mąki oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj. Piecz ciasto około 40 min w temp. 180°C. Ostudź.
Podgrzej galaretkę z porzeczek. Wsyp gotową galaretkę, wymieszaj i ostudź. Ciasto przekrój na 2 krążki. Na jednym rozsmaruj 3/4 galaretki. Wstaw do lodówki, by stężała.
Kremówkę ubij na sztywno z zagęstnikiem i cukrem. 2/3 porcji nałóż na ciasto, nakryj drugim krążkiem. Resztę śmietany i galaretki połóż na wierzch.
<strong>Czas przygotowania 70 min., ilość porcji 15, cena za porcję 1,70 zł.
Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Deserki z galaretki , serka homogenizowanego i bakalii
Desery
Muffiny z powidłami śliwkowymi
Desery
Pulchne ciasto rabarbarowe
Desery
Murzynek z wiśniami z kompotu
Deserki z galaretki , serka homogenizowanego i bakalii
Proste, smaczne kolorowe deserki z galaretek . Galaretki połączone z serkiem...
Odsłon: 78
Muffiny z powidłami śliwkowymi
Dzisiaj do popołudniowej kawy polecam bardzo smaczne muffiny z powidłami śliw...
Odsłon: 83