Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzone,niejednokrotnie robione i jedzone, jednym słowem....PYCHOTKA :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5039
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13586
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7668
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5039
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13586
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7668
Składniki
Z mąki, margaryny, serka i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części. Jedną część rozwałkowujemy i kładziemy na spód blachy.
Jabłka obieramy,kroimy na pół,wydrążamy środki- na środek kładziemy łyżeczkę dżemu. Układamy jabłka na cieście. Drugą część ciasta rozwałkowujemy i kładziemy na jabłka.
Pieczemy 50 minut w temp. 170 stopni.
Mieszamy śmietanę z cukrem pudrem, polewamy gorące ciasto i posypujemy cynamonem. Podajemy Wystudzone. ( W wersji mniej słodkiej, zamiast lukru ze śmietany, posypujemy cukrem pudrem). SMACZNEGO!!