Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszne i bardzo łatwe do zrobienia:)
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5815
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 13755
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 307
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5815
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 13755
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 307
Składniki
Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto.
3/4 ciasta rozwałkować, wyłożyć na blachę, posmarować dżemem, na to piana z białek + 1/2 szklanki cukru pudru + 1 łyżka mąki ziemniaczanej. Piec w temp. 170 stopni. Resztę ciasta rozwałkować i upiec ( do kruszenia).
Masa: masło + puszka mleka skondensowanego , razem utrzeć.
Na ciasto upieczone z bezą dajemy bakalie na to masę , w masę wkładamy pokruszone ciasto i polewamy polewą do dekoracji.