Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wygląda i smakuje tak, jakby się włożyło w niego więcej pracy, niż tego wymaga:)
Dla fanatyków słodkiego to idealne ciasto :) Uwaga! Jest dosyć trudne do zro...
Odsłon: 33375
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 397
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 133
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 2412
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 397
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 133
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 2412
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 170 stopni, natłuść formę na ciasto. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, 3/4 szklanki cukru i 1/4 szklanki kakao. Dodaj oliwę, mleko sojowe i olejek waniliowy i zmiksuj do uzyskania gładkiej masy. Wlej równomiernie masę do formy i posyp z wierzchu resztą cukru i kakao. Zagotuj wodę, zdejmij z ognia i dodaj syrop klonowy i rum i polej tym wierzch ciasta. Piecz 30 - 35 minut. Wystudź trochę ciasto i gdy będzie jeszcze ciepłe przenieś na dużą tacę, najlepiej z krawędziami, żeby się nie rozlało. Możesz podawać z lodami waniliowymi, będzie lepszy efekt:)
Przepisy Desery
Desery
Tradycyjne kruche ciasto z truskawkami i kruszonką
Desery
Ciasto serowe z rabarbarem
Desery
Kruszonka
Desery
Ciasto drożdżowe
Tradycyjne kruche ciasto z truskawkami i kruszonką
Przepyszne kruche ciasto z truskawkami i chrupiącą kruszonką . Ulubione , szy...
Odsłon: 9
Ciasto serowe z rabarbarem
Jedna pani drugiej pani… Tak ten przepis dotarł do mnie. Uznałem, że skoro go...
Odsłon: 14