Do góry

Desery Przepis na:

ciasto snikers

ciasto snikers

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 53

Dodano:

Odsłon: 7803

rozkoszne podniecenie .

Składniki

  • 60 dkg mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 jajka + 2 żółtka
  • 20 dkg masła
  • 3 łyżki mleka
  • 3 łyżki miodu
  • 1 laska wanilii
  • 2 łyżeczki sody
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. ciasto:
    wszystkie składniki razem połączyć i zarobić jednolite ciasto, podzielić na trzy części rozwałkować i piec każdą z osobna około 10-15 minut (aż się zarumieni) w temperaturze 180 stopni , na trzecią część ciasta wylać polewę orzechową przed pieczeniem.

  2. polewa orzechowa :

    1/2 kostki masła
    4 łyżki cukru
    2 łyżki miodu
    30 dkg posiekanych orzechów - tutaj laskowe ( rozgnieść lub rozbić na mniejsze kawałki)

    Masło pokroić w małą kosteczkę dać do rondelka z innymi składnikami doprowadzić do wrzątku i gotować około 2 minut , następnie gorące wylać na rozwałkowane ciasto i piec według wcześniejszych wskazówek.

  3. krem budyniowy:

    2 budynie śmietankowe gotować według przepisu na opakowaniu dodając 1/3 mniej mleka.Gorący budyń wylać na wystudzone ciasto.

    dodatkowo:

    krem krówka - mleko zagęszczone gotowane
    czekolada rozpuszczona do dekoracji talerza
    wiśnie w spirytusie


    Na dole kładziemy ciasto z budyniem , następny blat ciasta - na niego wylać "krówkę" i położyć ciasto z orzechami.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń