Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rozkoszne podniecenie .
ciasto:
wszystkie składniki razem połączyć i zarobić jednolite ciasto, podzielić na trzy części rozwałkować i piec każdą z osobna około 10-15 minut (aż się zarumieni) w temperaturze 180 stopni , na trzecią część ciasta wylać polewę orzechową przed pieczeniem.
polewa orzechowa :
1/2 kostki masła
4 łyżki cukru
2 łyżki miodu
30 dkg posiekanych orzechów - tutaj laskowe ( rozgnieść lub rozbić na mniejsze kawałki)
Masło pokroić w małą kosteczkę dać do rondelka z innymi składnikami doprowadzić do wrzątku i gotować około 2 minut , następnie gorące wylać na rozwałkowane ciasto i piec według wcześniejszych wskazówek.
krem budyniowy:
2 budynie śmietankowe gotować według przepisu na opakowaniu dodając 1/3 mniej mleka.Gorący budyń wylać na wystudzone ciasto.
dodatkowo:
krem krówka - mleko zagęszczone gotowane
czekolada rozpuszczona do dekoracji talerza
wiśnie w spirytusie
Na dole kładziemy ciasto z budyniem , następny blat ciasta - na niego wylać "krówkę" i położyć ciasto z orzechami.
Smacznego :)
pyszne ciasto według pani Ewy Wachowicz, musiałam je wypróbować,,,pycha
Odsłon: 74222
Ensaimada to wyjątkowy i puszysty, hiszpański wypiek, zawinięty w kształcie ś...
Odsłon: 6668
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 48
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 41
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 192
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 57
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 48
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 41
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 192
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 57
Składniki
ciasto: wszystkie składniki razem połączyć i zarobić jednolite ciasto, podzielić na trzy części rozwałkować i piec każdą z osobna około 10-15 minut (aż się zarumieni) w temperaturze 180 stopni , na trzecią część ciasta wylać polewę orzechową przed pieczeniem.
polewa orzechowa : 1/2 kostki masła 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu 30 dkg posiekanych orzechów - tutaj laskowe ( rozgnieść lub rozbić na mniejsze kawałki) Masło pokroić w małą kosteczkę dać do rondelka z innymi składnikami doprowadzić do wrzątku i gotować około 2 minut , następnie gorące wylać na rozwałkowane ciasto i piec według wcześniejszych wskazówek.
krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe gotować według przepisu na opakowaniu dodając 1/3 mniej mleka.Gorący budyń wylać na wystudzone ciasto. dodatkowo: krem krówka - mleko zagęszczone gotowane czekolada rozpuszczona do dekoracji talerza wiśnie w spirytusie Na dole kładziemy ciasto z budyniem , następny blat ciasta - na niego wylać "krówkę" i położyć ciasto z orzechami. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Marlenka
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Ciasto Marlenka
Marlenka to ciasto, które pokochają miłośnicy miodowników i kajmaku! Wygląda...
Odsłon: 111
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 154