Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 5
Dodano: 14.01.2010
Odsłon: 1979
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Okrągłą formę o średnicy ok 24 cm wysmarować masłem. Ucierać masło z cukrem pudrem na gładką i puszystą masę. Nie przerywając ucierania dodawać kolejno po jednym jajku. Następnie dodawać po kilka łyżek przesianej mąki z proszkiem do pieczenia i miksować do połączenia się składników. Ciasto przełożyć do formy, na wierzchu rozłożyć truskawki (większe pokroić na połówki). Posypać kruszonką i wstawić do nagrzanego piekarnika - 180 stopni. Piec przez 60 - 70 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem,
Przygotować kruszonkę: 150 g mąki, 75 g masła, 75 g cukru - na małym ogniu na patelni roztopić masło, dodać cukier a po chwili mąkę, wymieszać, ostudzić.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

anikraw 15 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Tak, jak najbardziej mrożone :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

kobra6 14 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Może można dać truskawki zamrożone?:):):)Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 14 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Niestety, to nie ciasto na tę porę roku, bo skąd wziąć świeże truskawki... Ale nabrałam na nie ochoty po przeczytaniu przepisu... :)0 Kto głosował? | Odpowiedz