Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z wiśniami - w sam raz na weekend
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Mąkę ziemniaczaną zmieszać z proszkiem do pieczenia, masło utrzeć z 3 żółtkami i cukrem i zmieszać. Do tak powstałej masy wbić jedno jajko. Masę przełożyć na tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ciasta rozłożyć warstwę wydrążonych i umytych wiśni. Piec 50 minut w temperaturze 175 stopni C. Po przygotowaniu posypać cukrem pudrem.