Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto wiśniowe na kruchym spodzie"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1377
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1377
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
na ciasto wymieszaj i włóż na godzinę do lodówki. Jajka utrzyj z cukrem białym i waniliowym. Następnie stopniowo dodawaj olej oraz jogurt. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i połącz z ciastem.
Na natłuszczoną, posypaną bułką tartą blachę wylej przygotowaną masę, po czym rozłóż wydrylowane wiśnie. Wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz 45 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Agnieszka Rybak</strong>Źródło: Kurier TV