Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto wiśniowe na kruchym spodzie"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 500
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 950
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 235
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 500
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 950
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 235
Składniki
na ciasto wymieszaj i włóż na godzinę do lodówki. Jajka utrzyj z cukrem białym i waniliowym. Następnie stopniowo dodawaj olej oraz jogurt. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i połącz z ciastem.
Na natłuszczoną, posypaną bułką tartą blachę wylej przygotowaną masę, po czym rozłóż wydrylowane wiśnie. Wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz 45 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Agnieszka Rybak</strong>Źródło: Kurier TV