Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto wiśniowe na kruchym spodzie"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104271
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2029
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5898
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104271
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2029
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5898
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Składniki
na ciasto wymieszaj i włóż na godzinę do lodówki. Jajka utrzyj z cukrem białym i waniliowym. Następnie stopniowo dodawaj olej oraz jogurt. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i połącz z ciastem.
Na natłuszczoną, posypaną bułką tartą blachę wylej przygotowaną masę, po czym rozłóż wydrylowane wiśnie. Wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz 45 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Agnieszka Rybak</strong>Źródło: Kurier TV