Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z agrestem i kiwi"
Osłodź mleko połową cukru kryształu i zagotuj. Stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z solą. Gotuj masę przez 2 minuty, a potem przelej do miski. Gdy masa wystygnie, wmiksuj do niej żółtka i wmieszaj pianę przygotowaną z białek i reszty cukru.
Formę o średnicy 28 cm wysmaruj tłuszczem, posyp mąką i napełnij ciastem. Wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 30 minut w temperaturze 160° C.
Obierz kiwi i pokrój je na plasterki. Oczyść agrest. Wystudzone ciasto wyjmij z formy, posmaruj dżemem i poukładaj na nim kawałki owoców.
Żelatynę namocz w zimnej wodzie i poczekaj, aż nasiąknie. Wlej do rondelka sok oraz wino. Następnie dodaj cukier i żelatynę. Wszystko to powoli podgrzewaj, aż żelatyna się rozpuści (ale nie gotuj!)
Poczekaj, aż trochę wystygnie i równomiernie zalej owoce na cieście. Kiedy owocowa galaretka stężeje, pokrój placek na porcje i podawaj.
Czas przygotowania: 80 min.
Cena porcji: ok. 3 zł. Kalorie: porcja 161 kcal.Źródło: Na żywo
miodowy budyniowiec z porzeczkami i agrestem na prawie-kruchym cieście
Odsłon: 13169
Z niepozornego, zielonego agrestu można wyczarować pyszne powidła w kolorze n...
Odsłon: 1663
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 1279
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 66
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 1279
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 66
Składniki
Osłodź mleko połową cukru kryształu i zagotuj. Stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z solą. Gotuj masę przez 2 minuty, a potem przelej do miski. Gdy masa wystygnie, wmiksuj do niej żółtka i wmieszaj pianę przygotowaną z białek i reszty cukru.
Formę o średnicy 28 cm wysmaruj tłuszczem, posyp mąką i napełnij ciastem. Wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 30 minut w temperaturze 160° C.
Obierz kiwi i pokrój je na plasterki. Oczyść agrest. Wystudzone ciasto wyjmij z formy, posmaruj dżemem i poukładaj na nim kawałki owoców.
Żelatynę namocz w zimnej wodzie i poczekaj, aż nasiąknie. Wlej do rondelka sok oraz wino. Następnie dodaj cukier i żelatynę. Wszystko to powoli podgrzewaj, aż żelatyna się rozpuści (ale nie gotuj!)
Poczekaj, aż trochę wystygnie i równomiernie zalej owoce na cieście. Kiedy owocowa galaretka stężeje, pokrój placek na porcje i podawaj.
Czas przygotowania: 80 min.
Cena porcji: ok. 3 zł. Kalorie: porcja 161 kcal.Źródło: Na żywo
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Marlenka
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Ciasto Marlenka
Marlenka to ciasto, które pokochają miłośnicy miodowników i kajmaku! Wygląda...
Odsłon: 351
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 918