Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2721
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3912
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 759
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2721
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3912
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 759
Składniki
Masło utrzeć z cukrem waniliowym. Chałwę z żółtkami. Żelatynę namoczyć w 1/2 (pół) szklanki zimnego mleka, resztę mleka zagotować i połończyć razem ze spęczniałą żelatyną. Następnie pozostawić do wystygnięcia. Białka u trzepać na sztywną masę dodając 1 szklankę cukru pudru.
Na koniec połończyć wszystko razem ( utarte masło, chałwę, białka i wystudzoną żelatynę) i wyłożyć do tortownicy wyłożonej biszkoptami namoczonymi w galaretce. Gdy stężeje zalać po wierzchu galaretką. Ozdobienie w zależności od gustu.