Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1790
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1553
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1527
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1924
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1790
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1553
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1527
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1924
Składniki
Masło utrzeć z cukrem waniliowym. Chałwę z żółtkami. Żelatynę namoczyć w 1/2 (pół) szklanki zimnego mleka, resztę mleka zagotować i połończyć razem ze spęczniałą żelatyną. Następnie pozostawić do wystygnięcia. Białka u trzepać na sztywną masę dodając 1 szklankę cukru pudru.
Na koniec połończyć wszystko razem ( utarte masło, chałwę, białka i wystudzoną żelatynę) i wyłożyć do tortownicy wyłożonej biszkoptami namoczonymi w galaretce. Gdy stężeje zalać po wierzchu galaretką. Ozdobienie w zależności od gustu.