Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z galaretką"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 275
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11084
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3558
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1208
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4218
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 275
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11084
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3558
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1208
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4218
Składniki
Białka ubijam z cukrem, dodaję po żółtku, makę z proszkiem do pieczenia i budyniem. Biszkopt piekę 20 min w temp. 170oC.
Masa budyniowa: gotuję budynie na mleku z cukrem. Studzę, ucieram z margaryną. Masę zieloną robię, gotując budynie na soku z cukrem.
Chmurki: żelatynę rozpuszczam we wrzątku, studzę. Serki miksuję ze Śnieżką, łączę z żelatyną.
Galaretki rozpuszczam w 3 szkl. wrzątku, studzę. Układam warstwy ciasta: biszkopt, masa budyniowa, herbatniki, masa zielona, obłoczki (formuję je szprycą), galaretka.
80 min • Porcja 190 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 20 porcji.Źródło: Kobieta i życie