Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z galaretką"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30989
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3670
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5191
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30989
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3670
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5191
Składniki
Białka ubijam z cukrem, dodaję po żółtku, makę z proszkiem do pieczenia i budyniem. Biszkopt piekę 20 min w temp. 170oC.
Masa budyniowa: gotuję budynie na mleku z cukrem. Studzę, ucieram z margaryną. Masę zieloną robię, gotując budynie na soku z cukrem.
Chmurki: żelatynę rozpuszczam we wrzątku, studzę. Serki miksuję ze Śnieżką, łączę z żelatyną.
Galaretki rozpuszczam w 3 szkl. wrzątku, studzę. Układam warstwy ciasta: biszkopt, masa budyniowa, herbatniki, masa zielona, obłoczki (formuję je szprycą), galaretka.
80 min • Porcja 190 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 20 porcji.Źródło: Kobieta i życie