Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe, bo odwracane. Dół po upieczeniu staje się górą :D
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5538
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1024
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12031
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5132
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1456
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5538
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1024
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12031
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5132
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1456
Składniki
Gruszki obrałem, przekroiłem na pół. Foremkę wyłożyłem papierem i ułożyłem na niej gruszki gniazdami w dół. Czasem w sklepach można znaleźć papier okrągły do tortownicy. Polecam !
Jajka ubiłem z cukrem na pianę, następnie dodałem olej i jogurt naturalny. Do tego wsypałem proszek do pieczenia z mąką i kaszą manną. Wymieszane ciasto wylałem na ułożone gruszki, piekłem 40 minut w 180 stopniach.
Po wystudzeniu ciasto odwróciłem „do góry nogami”. Można posypać cukrem pudrem.