Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe, bo odwracane. Dół po upieczeniu staje się górą :D
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 331
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4636
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 404
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29461
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 331
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4636
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 404
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29461
Składniki
Gruszki obrałem, przekroiłem na pół. Foremkę wyłożyłem papierem i ułożyłem na niej gruszki gniazdami w dół. Czasem w sklepach można znaleźć papier okrągły do tortownicy. Polecam !
Jajka ubiłem z cukrem na pianę, następnie dodałem olej i jogurt naturalny. Do tego wsypałem proszek do pieczenia z mąką i kaszą manną. Wymieszane ciasto wylałem na ułożone gruszki, piekłem 40 minut w 180 stopniach.
Po wystudzeniu ciasto odwróciłem „do góry nogami”. Można posypać cukrem pudrem.