Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 199
Dodano: 03.08.2009
Odsłon: 44463
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przepis na biszkopt:
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać ubitą pianę. Następnie po trochu dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez około 0,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Przepis na krem: Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować krem. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i po trochu dodawać do kremu. Krem utrzeć na puszystą masę.
Przekładanie: Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć jagody i zalać tężejącą galaretką cytrynową.
Uwaga! 3 galaretki cytrynowe na 1 litr wody.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

annawk 18 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
to jest pyszny deser, i do tego bardzo efektownie wygląda1 Kto głosował? | Odpowiedz

margo21 04 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
wygląda tak orzeżwiajaco1 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 03 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
super przepis , pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz