Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40497
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 204
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9315
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40497
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 204
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9315
Składniki
Masa budyniowa: Mąkę rozrobić z częścia mleka.
Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Wlać mąkę rozrobioną w mleku, ostudzić. 3. Dodać masło, żółtka i aromat, zmiksować. Ciasto z kajmakiem: 1. Mleko w puszce zalać wodą i gotować ok. 2,5 godziny na małym ogniu. Blaszkę o wymiarach 25x40 cm wysmarować tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia. 3. Na dnie foremki wyłożyć warstwę herbatników. 4. Rozsmarować masę budyniową. 5. Przykryć herbatnikami. 6. Posmarować kajmakiem. Przykryć pozostałymi ciastkami. 7. Śmietanę schłodzić, ubić, wyłożyć na ciastka. 8. Posypać startą czekoladą.