Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 338
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14813
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1761
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17148
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 338
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14813
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1761
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17148
Składniki
Masa budyniowa: Mąkę rozrobić z częścia mleka.
Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Wlać mąkę rozrobioną w mleku, ostudzić. 3. Dodać masło, żółtka i aromat, zmiksować. Ciasto z kajmakiem: 1. Mleko w puszce zalać wodą i gotować ok. 2,5 godziny na małym ogniu. Blaszkę o wymiarach 25x40 cm wysmarować tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia. 3. Na dnie foremki wyłożyć warstwę herbatników. 4. Rozsmarować masę budyniową. 5. Przykryć herbatnikami. 6. Posmarować kajmakiem. Przykryć pozostałymi ciastkami. 7. Śmietanę schłodzić, ubić, wyłożyć na ciastka. 8. Posypać startą czekoladą.