Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1321
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25054
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 159
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1321
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25054
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 159
Składniki
Masa budyniowa: Mąkę rozrobić z częścia mleka.
Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Wlać mąkę rozrobioną w mleku, ostudzić. 3. Dodać masło, żółtka i aromat, zmiksować. Ciasto z kajmakiem: 1. Mleko w puszce zalać wodą i gotować ok. 2,5 godziny na małym ogniu. Blaszkę o wymiarach 25x40 cm wysmarować tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia. 3. Na dnie foremki wyłożyć warstwę herbatników. 4. Rozsmarować masę budyniową. 5. Przykryć herbatnikami. 6. Posmarować kajmakiem. Przykryć pozostałymi ciastkami. 7. Śmietanę schłodzić, ubić, wyłożyć na ciastka. 8. Posypać startą czekoladą.