Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1976
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1655
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2692
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1976
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1655
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2692
Składniki
Masa budyniowa: Mąkę rozrobić z częścia mleka.
Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Wlać mąkę rozrobioną w mleku, ostudzić. 3. Dodać masło, żółtka i aromat, zmiksować. Ciasto z kajmakiem: 1. Mleko w puszce zalać wodą i gotować ok. 2,5 godziny na małym ogniu. Blaszkę o wymiarach 25x40 cm wysmarować tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia. 3. Na dnie foremki wyłożyć warstwę herbatników. 4. Rozsmarować masę budyniową. 5. Przykryć herbatnikami. 6. Posmarować kajmakiem. Przykryć pozostałymi ciastkami. 7. Śmietanę schłodzić, ubić, wyłożyć na ciastka. 8. Posypać startą czekoladą.