Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest szybkie i banalnie proste- jednym słowem: dla idących na łatwiznę... ;>
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8538
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 571
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8538
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 571
Składniki
Biszkopt nasączamy ponczem- np. kilka łyżek wody i trechę soku z cytryny
W ok. 0,8 l wrzącej wody mieszamy galaretki i odstawiamy do ścięcia się.
Robimy krem tiramisu wg. przepisu na opakowaniu. Następnie przekładamy i równomiernie rozsmarowywujemy krem na biszkopcie.
Kroimy banany w plasterki i układamy je na kremie.
Całość zalewamy tężejącą galaretką i wkładamy do lodównki na 2-3h.