Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z marcepanem to niezwykle smaczne połączenie ciasta biszkoptowego i kremu śmietanowego oraz brzoskwiń. Tym co przemawia za sukcesem tego pysznego ciasta jest proporcjonalna ilość składników, które łatwo zapamiętać oraz ich dostępność. Jest to wypiek typowo rodzinny, na spotkania w gronie z bliskimi. Takie proste i wyjątkowo smaczne ciasto doskonale smakuje z kubkiem kawy. W moim domu akurat ten wypiek cieszy się nie małym powodzeniem.
Ciasto biszkoptowe: Marcepan ścieramy na tarce o drobnych oczkach i obsypujemy mąką pszenną. Miękką margarynę ucieram z cukrem pudrem. Żółtka oddzielam od białek. Do puszystej masy dodaje po jednym żółtku. Ucieram. Dodaję mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Ucieram. Dodaje marcepan. Ucieram. Białka ubijam na sztywno. Dodaję do ciasta. Delikatnie mieszam. Ciasto przelewam do kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 45 minut w 180 stopniach. Studzę.
Masa śmietanowa: Brzoskwinie odsączam z syropu. Kroję na kwadraty. Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Dodaję brzoskwinie. Mieszam.
Na wystudzone ciasto smaruję krem. Dowolnie dekoruje. Chłodzę dwie godziny w lodówce.
Zapraszam do mojego bloga !
Mięciutkie, soczyste i kruche plastry mięsa w sosie delikatnie pomidorowym. P...
Odsłon: 10320
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj to pyszne danie ze smakowitym sosem...
Odsłon: 7681
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 800
Mięciutkie, soczyste i kruche plastry mięsa w sosie delikatnie pomidorowym. P...
Odsłon: 10320
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj to pyszne danie ze smakowitym sosem...
Odsłon: 7681
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 800
Składniki
Ciasto biszkoptowe: Marcepan ścieramy na tarce o drobnych oczkach i obsypujemy mąką pszenną. Miękką margarynę ucieram z cukrem pudrem. Żółtka oddzielam od białek. Do puszystej masy dodaje po jednym żółtku. Ucieram. Dodaję mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Ucieram. Dodaje marcepan. Ucieram. Białka ubijam na sztywno. Dodaję do ciasta. Delikatnie mieszam. Ciasto przelewam do kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 45 minut w 180 stopniach. Studzę. Masa śmietanowa: Brzoskwinie odsączam z syropu. Kroję na kwadraty. Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Dodaję brzoskwinie. Mieszam. Na wystudzone ciasto smaruję krem. Dowolnie dekoruje. Chłodzę dwie godziny w lodówce.
Zapraszam do mojego bloga !
Przepisy Desery
Desery
Mus rabarbarowy z imbirem
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Mus rabarbarowy z imbirem
Mus rabarbarowy z imbirem to ciekawa, kwaskowato-pikantna propozycja deserowa...
Odsłon: 39
Szybkie ciasto z jabłkami
Szarlotki są ciastami bardzo lubianymi i często obecnymi na polskich stołach....
Odsłon: 139