Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z orzechami i kremem budyniowym"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 905
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22993
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15410
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 905
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22993
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15410
Składniki
Ciasto: mleko i miód podgrzej. Wsyp sodę, połącz. Mąkę, cukier, jajka i margarynę zagnieć. Wlej mleczną mieszankę, wyrób. Ciasto podziel na pół. Wyłóż dwie blachy.
Masa: cukier, miód i masło stop. Dodaj orzechy, połącz. Masę rozsmaruj na jednym cieście. Ciasto bez masy piecz 20 min w 170°C, ciasto z masą 5-7 min dłużej. Ostudź.
Krem: budyń ugotuj na mleku z cukrem, ostudź. Masło utrzyj, dodając budyń. Kremem posmaruj gładkie ciasto, ułóż ciasto z orzechami.
Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie