Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z orzechami i kremem budyniowym"
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 211
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4870
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4794
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44776
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 399
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 211
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4870
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4794
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44776
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 399
Składniki
Ciasto: mleko i miód podgrzej. Wsyp sodę, połącz. Mąkę, cukier, jajka i margarynę zagnieć. Wlej mleczną mieszankę, wyrób. Ciasto podziel na pół. Wyłóż dwie blachy.
Masa: cukier, miód i masło stop. Dodaj orzechy, połącz. Masę rozsmaruj na jednym cieście. Ciasto bez masy piecz 20 min w 170°C, ciasto z masą 5-7 min dłużej. Ostudź.
Krem: budyń ugotuj na mleku z cukrem, ostudź. Masło utrzyj, dodając budyń. Kremem posmaruj gładkie ciasto, ułóż ciasto z orzechami.
Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie