Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 5
Dodano: 10.03.2011
Odsłon: 15884
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
CIASTO: Jajka, margarynę (250 g) oraz cukier (1 szklanka) utrzeć. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem.
Ciasto podzielić na dwie części.
Jedną część wylać na natłuszczoną, wyłożoną papierem blachę. Do drugiej dodać śmietanę, kakao (3 łyżeczki) i wylać na jasną masę.
Wyłożyć przygotowane owoce.
Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
MASA BUDYNIOWA: Budynie ugotować na mleku, ostudzić, połączyć z utartym masłem, mieszać do uzyskania jednolitej masy.
POLEWA CZEKOLADOWA: Margarynę (80 g), cukier (5 łyżek), kakao (4 łyżki) oraz wodę gotować przez około 3 minuty.
CIASTO Z OWOCAMI: Na zimne ciasto wyłożyć masę budyniową.
Polać polewą, dowolnie udekorować.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

kibi87 21 marca 2011Zgłoś do usunięcia
kubki smakowe zaczęły pracować:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

dominikaorland 10 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Brzmi super,do ulubionych:)0 Kto głosował? | Odpowiedz