Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, a równocześnie łatwe w przyrządzaniu. I wolność wyboru! Smacznego.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3733
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2063
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5493
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5523
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3733
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2063
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5493
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5523
Składniki
CIASTO: Jajka, margarynę (250 g) oraz cukier (1 szklanka) utrzeć. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem.
Ciasto podzielić na dwie części.
Jedną część wylać na natłuszczoną, wyłożoną papierem blachę. Do drugiej dodać śmietanę, kakao (3 łyżeczki) i wylać na jasną masę.
Wyłożyć przygotowane owoce.
Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
MASA BUDYNIOWA: Budynie ugotować na mleku, ostudzić, połączyć z utartym masłem, mieszać do uzyskania jednolitej masy.
POLEWA CZEKOLADOWA: Margarynę (80 g), cukier (5 łyżek), kakao (4 łyżki) oraz wodę gotować przez około 3 minuty.
CIASTO Z OWOCAMI: Na zimne ciasto wyłożyć masę budyniową.
Polać polewą, dowolnie udekorować.