Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z owocami i budyniem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Mąkę, masło, żółtka, kwaśną śmietanę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy przełóż do miski. Wymieszaj na gładką masę, a następnie ułóż w formie do tarty i zawiń brzegi.
Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu. Gorący wylej na surowe ciasto.
Owoce umyj, odsącz z wody i rozłóż na przestudzonym budyniu. Posyp brązowym cukrem.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180oC i piecz około 40 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Sycik</strong>Źródło: Kurier TV