Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i latem i zimą
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 104
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 250
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 100
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 789
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 403
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 104
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 250
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 100
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 789
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 403
Składniki
Kawę rozpuścić w 1 szkl. ciepłej wody z cukrem i rumem. Tym roztworem nasączyć spód biszkoptowy. Przygotować budyń według przepisu z opakowania i ciepły wyłożyć na nasączony biszkopt. Rozpuścić galaretki w mniejszej niż w przepisie ilości wody , ja zawsze odejmuję 1/2 szklanki od każedj porcji umieszczonej na przepisie. Gdy budyń na cieście ostygnie należy ułożyć na nim owoce w zimę układam owoce mrożone ( uwaga nie stosować kiwi i świeżego ananasa bo galaretka się nie ścina). Galaetke studzimy i czekamy aż przyjmie postać zagęszczoną (jak gęsty żel) i dopiero układamy ją na owoce i całośc wkładamy do lodówki. Dla osób robiących to ciasto po raz pierwszy propnuję robic je w tortownicy, wtedy galaretka ściśnie się i nie przeleje w razie mniejszego stężenia.