Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i latem i zimą
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 292
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1940
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3893
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3724
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 498
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 292
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1940
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3893
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3724
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 498
Składniki
Kawę rozpuścić w 1 szkl. ciepłej wody z cukrem i rumem. Tym roztworem nasączyć spód biszkoptowy. Przygotować budyń według przepisu z opakowania i ciepły wyłożyć na nasączony biszkopt. Rozpuścić galaretki w mniejszej niż w przepisie ilości wody , ja zawsze odejmuję 1/2 szklanki od każedj porcji umieszczonej na przepisie. Gdy budyń na cieście ostygnie należy ułożyć na nim owoce w zimę układam owoce mrożone ( uwaga nie stosować kiwi i świeżego ananasa bo galaretka się nie ścina). Galaetke studzimy i czekamy aż przyjmie postać zagęszczoną (jak gęsty żel) i dopiero układamy ją na owoce i całośc wkładamy do lodówki. Dla osób robiących to ciasto po raz pierwszy propnuję robic je w tortownicy, wtedy galaretka ściśnie się i nie przeleje w razie mniejszego stężenia.