Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i latem i zimą
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1179
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13232
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1179
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13232
Składniki
Kawę rozpuścić w 1 szkl. ciepłej wody z cukrem i rumem. Tym roztworem nasączyć spód biszkoptowy. Przygotować budyń według przepisu z opakowania i ciepły wyłożyć na nasączony biszkopt. Rozpuścić galaretki w mniejszej niż w przepisie ilości wody , ja zawsze odejmuję 1/2 szklanki od każedj porcji umieszczonej na przepisie. Gdy budyń na cieście ostygnie należy ułożyć na nim owoce w zimę układam owoce mrożone ( uwaga nie stosować kiwi i świeżego ananasa bo galaretka się nie ścina). Galaetke studzimy i czekamy aż przyjmie postać zagęszczoną (jak gęsty żel) i dopiero układamy ją na owoce i całośc wkładamy do lodówki. Dla osób robiących to ciasto po raz pierwszy propnuję robic je w tortownicy, wtedy galaretka ściśnie się i nie przeleje w razie mniejszego stężenia.