Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i latem i zimą
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3884
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19796
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2941
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4070
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3884
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19796
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2941
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4070
Składniki
Kawę rozpuścić w 1 szkl. ciepłej wody z cukrem i rumem. Tym roztworem nasączyć spód biszkoptowy. Przygotować budyń według przepisu z opakowania i ciepły wyłożyć na nasączony biszkopt. Rozpuścić galaretki w mniejszej niż w przepisie ilości wody , ja zawsze odejmuję 1/2 szklanki od każedj porcji umieszczonej na przepisie. Gdy budyń na cieście ostygnie należy ułożyć na nim owoce w zimę układam owoce mrożone ( uwaga nie stosować kiwi i świeżego ananasa bo galaretka się nie ścina). Galaetke studzimy i czekamy aż przyjmie postać zagęszczoną (jak gęsty żel) i dopiero układamy ją na owoce i całośc wkładamy do lodówki. Dla osób robiących to ciasto po raz pierwszy propnuję robic je w tortownicy, wtedy galaretka ściśnie się i nie przeleje w razie mniejszego stężenia.