Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z pomarańczami"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 762
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1806
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 283
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 762
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1806
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 283
Składniki
Z mąki, cukru, margaryny i jajka szybko zagniatamy ciasto. Owijamy je folią i wkładamy na godzinę do lodówki. Wałkujemy, rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuwamy widelcem i pieczemy około 20 min w tempera turze 180°C.
Ciasto studzimy, smarujemy konfiturą pomarańczową i układamy na niej plastry pomarańczy podsmażone na maśle z cukrem.Źródło: Kobieta i życie