Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z pomarańczami"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4896
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13270
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5802
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7449
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4896
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13270
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5802
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7449
Składniki
Z mąki, cukru, margaryny i jajka szybko zagniatamy ciasto. Owijamy je folią i wkładamy na godzinę do lodówki. Wałkujemy, rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuwamy widelcem i pieczemy około 20 min w tempera turze 180°C.
Ciasto studzimy, smarujemy konfiturą pomarańczową i układamy na niej plastry pomarańczy podsmażone na maśle z cukrem.Źródło: Kobieta i życie