Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z porzeczkami"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3968
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19979
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3103
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4368
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3968
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19979
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3103
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4368
Składniki
Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.
Ciasto: białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, wsyp mąkę, kisiel i proszek, wlej olej, połącz. Piecz 30 min w 180°C. Ostudź, przekrój na pół. Masa: kremówkę, bitą śmietanę i cukier puder ubij. Galaretkę rozpuść w pół szklanki wody, połącz z masą. Spód ciasta posmaruj dżemem i połową masy. Ułóż ciasto, posmaruj dże mem i resztą masy. Ułóż porzeczki, zalej tężejącymi galaretkami.Źródło: Chwila dla Ciebie