Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z porzeczkami"
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4443
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 462
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3025
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38762
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4443
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 462
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3025
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38762
Składniki
Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.
Ciasto: białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, wsyp mąkę, kisiel i proszek, wlej olej, połącz. Piecz 30 min w 180°C. Ostudź, przekrój na pół. Masa: kremówkę, bitą śmietanę i cukier puder ubij. Galaretkę rozpuść w pół szklanki wody, połącz z masą. Spód ciasta posmaruj dżemem i połową masy. Ułóż ciasto, posmaruj dże mem i resztą masy. Ułóż porzeczki, zalej tężejącymi galaretkami.Źródło: Chwila dla Ciebie