Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z porzeczkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Składniki
Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.
Ciasto: białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, wsyp mąkę, kisiel i proszek, wlej olej, połącz. Piecz 30 min w 180°C. Ostudź, przekrój na pół. Masa: kremówkę, bitą śmietanę i cukier puder ubij. Galaretkę rozpuść w pół szklanki wody, połącz z masą. Spód ciasta posmaruj dżemem i połową masy. Ułóż ciasto, posmaruj dże mem i resztą masy. Ułóż porzeczki, zalej tężejącymi galaretkami.Źródło: Chwila dla Ciebie