Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z porzeczkami"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 378
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1963
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3923
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3810
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 553
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 378
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1963
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3923
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3810
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 553
Składniki
Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.
Ciasto: białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, wsyp mąkę, kisiel i proszek, wlej olej, połącz. Piecz 30 min w 180°C. Ostudź, przekrój na pół. Masa: kremówkę, bitą śmietanę i cukier puder ubij. Galaretkę rozpuść w pół szklanki wody, połącz z masą. Spód ciasta posmaruj dżemem i połową masy. Ułóż ciasto, posmaruj dże mem i resztą masy. Ułóż porzeczki, zalej tężejącymi galaretkami.Źródło: Chwila dla Ciebie