Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste... Bardzo dobre...Bardzo szybko znika... :) Myślę, że z innymi owocami będzie równie smaczne...
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 198
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 198
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Najlepiej pracę, nad ciastem zacząć od wykonania kruszonki: mąkę wymieszać z cukrem i dodać posiekane masło. Następnie rozcierać palcami, aż powstanie kruszonka i odstawić do lodówki na czas dalszego przygotowania ciasta.
Ser: Twaróg utrzeć blenderem (jest najszybciej). Dodać dwa jajka, można cukier waniliowy, budynie, i śmietankę. Utrzeć do powstania jednolitej masy. Umyć i obrać rabarbar, pokroić na kawałeczki i zasypać cukrem waniliowym. Odstawić.
Ciasto: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, ucierać mikserem ustawionym na wysokie obroty przez około 3 minuty. Skręcić obroty na średnie i dodawać po jednym jajku - po każdym chwilkę ucierać, aż składniki połączą się. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajecznej, wymieszać do połączenia składników w jednolitą masę. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, ciasto równomiernie rozprowadzić Na wyłożone ciasto rozprowadzić masę serową, posypać rabarbarem, i na końcu kruszonką. Ciasto piec w temp 180-200st. przez 50-60 minut.