Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z rabarbarem i kruszoką. W sam raz na małe conieco dla spragnionych słodkości łakomczuchów.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12897
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7272
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12897
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7272
Składniki
Ciasto kruche: Z podanych składników zagnieść ciasto, po czym wstawić je do lodówki.
Nadzienie: Rabarbar umyć pod bieżącą wodą, obrać ze skórki jeśli będzie się ona odrywała i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Następnie dodać cukier, miód, dżem truskawkowy i dokładnie wymieszać.
Wykończenie: Wykonać kruszonkę: masło przełożyć do jednego naczynia z cukrem oraz mąką, mieszać jedną ręką aż do całkowitego połączenia się składników.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej rozwałkowane ciasto, posypać kaszą manną a następnie nałożyć masę owocową i posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez około 40 minut. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.