Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z rabarbarem i kruszoką. W sam raz na małe conieco dla spragnionych słodkości łakomczuchów.
Ciasto kruche:
Z podanych składników zagnieść ciasto, po czym wstawić je do lodówki.
Nadzienie:
Rabarbar umyć pod bieżącą wodą, obrać ze skórki jeśli będzie się ona odrywała i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Następnie dodać cukier, miód, dżem truskawkowy i dokładnie wymieszać.
Wykończenie:
Wykonać kruszonkę: masło przełożyć do jednego naczynia z cukrem oraz mąką, mieszać jedną ręką aż do całkowitego połączenia się składników.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej rozwałkowane ciasto, posypać kaszą manną a następnie nałożyć masę owocową i posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez około 40 minut. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.
Sezon na rabarbar się zaczyna wiec zapraszam po przepis na kruche ciasto z ra...
Odsłon: 3859
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto z rabarbarem zapraszam na przepis .
Odsłon: 2128
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51015
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 26
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 153
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 368
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51015
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 26
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 153
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 368
Składniki
Ciasto kruche: Z podanych składników zagnieść ciasto, po czym wstawić je do lodówki.
Nadzienie: Rabarbar umyć pod bieżącą wodą, obrać ze skórki jeśli będzie się ona odrywała i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Następnie dodać cukier, miód, dżem truskawkowy i dokładnie wymieszać.
Wykończenie: Wykonać kruszonkę: masło przełożyć do jednego naczynia z cukrem oraz mąką, mieszać jedną ręką aż do całkowitego połączenia się składników.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej rozwałkowane ciasto, posypać kaszą manną a następnie nałożyć masę owocową i posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez około 40 minut. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Muffinki z jabłkami
Desery
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady
Desery
Muffinki o smaku cytrynowym z dzikimi jeżynami
Desery
Ciasto z truskawkami na zimno
Muffinki z jabłkami
Zachcianki ? Macie ochotę na coś słodkiego ? Przepyszne babeczki lepsze niż...
Odsłon: 11
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady
Przepyszne muffinki z masłem orzechowym, zawsze piekę je z podwójnej ilości s...
Odsłon: 23