Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z rabarbarem i kruszoką. W sam raz na małe conieco dla spragnionych słodkości łakomczuchów.
Rewelacyjne, bardzo bogate w smaku wegetariańskie curry. Słodkie od batata i...
Odsłon: 46
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 66
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 88
Rewelacyjne, bardzo bogate w smaku wegetariańskie curry. Słodkie od batata i...
Odsłon: 46
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 66
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 88
Składniki
Ciasto kruche: Z podanych składników zagnieść ciasto, po czym wstawić je do lodówki.
Nadzienie: Rabarbar umyć pod bieżącą wodą, obrać ze skórki jeśli będzie się ona odrywała i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Następnie dodać cukier, miód, dżem truskawkowy i dokładnie wymieszać.
Wykończenie: Wykonać kruszonkę: masło przełożyć do jednego naczynia z cukrem oraz mąką, mieszać jedną ręką aż do całkowitego połączenia się składników.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej rozwałkowane ciasto, posypać kaszą manną a następnie nałożyć masę owocową i posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez około 40 minut. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.