Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 342
Dodano: 07.06.2013
Odsłon: 42651
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Ciasto kruche:
Z podanych składników zagnieść ciasto, po czym wstawić je do lodówki.
Nadzienie:
Rabarbar umyć pod bieżącą wodą, obrać ze skórki jeśli będzie się ona odrywała i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Następnie dodać cukier, miód, dżem truskawkowy i dokładnie wymieszać.
Wykończenie:
Wykonać kruszonkę: masło przełożyć do jednego naczynia z cukrem oraz mąką, mieszać jedną ręką aż do całkowitego połączenia się składników.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej rozwałkowane ciasto, posypać kaszą manną a następnie nałożyć masę owocową i posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez około 40 minut. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

annapiedziak 23 maja 2015Zgłoś do usunięcia
wygląda świetnie! z pewnością się skuszę i upiekę0 Kto głosował? | Odpowiedz

pierozki2 25 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Smaczne ciasto0 Kto głosował? | Odpowiedz

maluszekk 09 czerwca 2013Zgłoś do usunięcia
Mmmmniam! Pyszności :)))0 Kto głosował? | Odpowiedz