Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe przygotowanie, niezbyt drogie, mało kaloryczne i zdrowe
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 889
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2764
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3277
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 889
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2764
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3277
Składniki
Jogurty schłodzić w lodówce lub ok 1/2h w zamrażarce. Namoczyć żelatynę w 4-5 łyżkach zimnej wody, Przygotować galaretkę wg przepisu i studzić.
Dno tortownicy lub innego pojemnika wyłożyć ciastkami lub blatem biszkopta.
Jogurty wlać do miski i dodać cukier puder wg. smaku. Rozpuścić żelatynę w gorącej kąpieli i dodać do masy jogurtowej. Dokładnie wymieszać i wylać na herbatniki lub biszkopt. Do lodówki, odczekać aż stężeje.
Umyć owoce i osuszyć na papierowym ręczniku, ułożyć na stężałej masie jogurtowej, zalać tężejącą galaretką i do lodówki na czas zgęstnienia ok.1-2godz.
Masę jogurtowa można wzbogacić wiórkami kokosowymi, żurawiną, rodzynkami, pestkami sezamu. na wierzchu zdobię galaretką zastudzoną na talerzu i pokrojoną w paski, takie esy floresy. Nadaje to atrakcyjniejszy wygląd. To mój pierwszy opublikowany przepis. Smacznego!