Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe przygotowanie, niezbyt drogie, mało kaloryczne i zdrowe
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 482
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 107
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 183
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 147
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 482
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 107
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 183
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 147
Składniki
Jogurty schłodzić w lodówce lub ok 1/2h w zamrażarce. Namoczyć żelatynę w 4-5 łyżkach zimnej wody, Przygotować galaretkę wg przepisu i studzić.
Dno tortownicy lub innego pojemnika wyłożyć ciastkami lub blatem biszkopta.
Jogurty wlać do miski i dodać cukier puder wg. smaku. Rozpuścić żelatynę w gorącej kąpieli i dodać do masy jogurtowej. Dokładnie wymieszać i wylać na herbatniki lub biszkopt. Do lodówki, odczekać aż stężeje.
Umyć owoce i osuszyć na papierowym ręczniku, ułożyć na stężałej masie jogurtowej, zalać tężejącą galaretką i do lodówki na czas zgęstnienia ok.1-2godz.
Masę jogurtowa można wzbogacić wiórkami kokosowymi, żurawiną, rodzynkami, pestkami sezamu. na wierzchu zdobię galaretką zastudzoną na talerzu i pokrojoną w paski, takie esy floresy. Nadaje to atrakcyjniejszy wygląd. To mój pierwszy opublikowany przepis. Smacznego!