Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z truskawkami i miętą"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3865
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1335
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3865
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1335
Składniki
Białka ubij z 2/3 szkl. cukru i cukrem waniliowym. Wymieszaj z żółtkami. Połącz z obiema rodzajami mąki, proszkiem do pieczenia i kakao. Przełóż do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 45 min w 175 st. Zimne ciasto przekrój na 4 placki.
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij z resztą cukru, wymieszaj z jogurtem i żelatyną. Do 1/3 masy dodaj odrobinę kropli miętowych. Kremem przełóż biszkopt. Mocno schłodź.
Truskawki oczyść, 1/3 odłóż do dekoracji, resztę zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Mus dodaj do pozostałej masy. Wstaw do lodówki, by krem lekko stężał.
Ze środka tortu wytnij mały stożek, delikatnie go wyjmij. Wgłębienie posmaruj cienko kremem truskawkowym. Stożek włóż z powrotem.
Tort posmaruj resztą kremu z truskawkami. Ułóż dekoracyjnie resztę truskawek. Ozdób miętą i patyczkami czekolady. Schładzaj 2 godziny.Źródło: Naj