Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z truskawkami i miętą"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7902
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3159
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 597
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7902
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3159
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 597
Składniki
Białka ubij z 2/3 szkl. cukru i cukrem waniliowym. Wymieszaj z żółtkami. Połącz z obiema rodzajami mąki, proszkiem do pieczenia i kakao. Przełóż do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 45 min w 175 st. Zimne ciasto przekrój na 4 placki.
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij z resztą cukru, wymieszaj z jogurtem i żelatyną. Do 1/3 masy dodaj odrobinę kropli miętowych. Kremem przełóż biszkopt. Mocno schłodź.
Truskawki oczyść, 1/3 odłóż do dekoracji, resztę zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Mus dodaj do pozostałej masy. Wstaw do lodówki, by krem lekko stężał.
Ze środka tortu wytnij mały stożek, delikatnie go wyjmij. Wgłębienie posmaruj cienko kremem truskawkowym. Stożek włóż z powrotem.
Tort posmaruj resztą kremu z truskawkami. Ułóż dekoracyjnie resztę truskawek. Ozdób miętą i patyczkami czekolady. Schładzaj 2 godziny.Źródło: Naj