Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne oraz wspaniałe w zimie ,gdy zatęsknisz za lodami :)
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 192
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2308
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 154
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 196
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 192
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2308
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 154
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 196
Składniki
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko, wsypać zawartość torebki, miksować przez chwilę na najniższych, a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach.
Do pucharków nakładać łyżką do lodów dwie gałki Kremu Toffi na przemian z dwiema gałkami bitej śmietany. Deser polać sosem czekoladowym, ewentualnie posypać orzechami, ozdobić rurkami waflowymi. Podawać od razu po przygotowaniu. Kremu i bitej śmietany wystarcza na 6 porcji.