Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 88
Dodano: 19.10.2009
Odsłon: 2261
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
na rozgrzane masełko wsypujemy cukier i klarujemy szybko dodajemy płatki i jeszcze chwile podgrzewamy mieszajac (nie za duzy ogień bo łatwo można przypalić) mają byc chrupiutkie powleczone skarmelizowanym cukrem
wykładamy do zarodpornej foremki na to jabłka i ubitą piane z białek z cukrem zapiec aż sie beza zrumieni..
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Gutka 19 października 2009Zgłoś do usunięcia
produkty daje zawsze na oko,takie płatki sa wspaniałe nawet na szybką przekąske na słodko i sa alternatywą dla tych ktorzy nie lubią wiórek kokosowych na cieście a są orginalna dekoracją....0 Kto głosował? | Odpowiedz