Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 51
Dodano: 20.06.2011
Odsłon: 14281
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Ciastka wkładamy do woreczka i kruszymy drewnianym tłuczkiem. Przekładamy do miseczki i zalewamy Amaretto. Odstawiamy, by napęczniały.
Żółtka ubijamy z cukrem na białą masę. Dodajemy ciastka, serek mascarpone i delikatnie mieszamy.
Białka ubić na sztywno i dodać do reszty. Krem przelać do pucharków i schłodzić w lodówce przez ok. 2 godziny. Przed podaniem posypać prażonymi migdałami.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

edyta01111975 01 listopada 2013Zgłoś do usunięcia
Przepyszny z alkoholem ale bez niego też super.2 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 22 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Świetny pomysł na deser z wykorzystaniem mascarpone.2 Kto głosował? | Odpowiedz

taura 20 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
super!2 Kto głosował? | Odpowiedz

biancorossa 20 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
To musi być pyszne:)2 Kto głosował? | Odpowiedz