Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo proste w wykonaniu :) Przepis pochodzi z książki "Smaki świata" Włochy.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34960
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17918
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34960
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17918
Składniki
Ciastka wkładamy do woreczka i kruszymy drewnianym tłuczkiem. Przekładamy do miseczki i zalewamy Amaretto. Odstawiamy, by napęczniały.
Żółtka ubijamy z cukrem na białą masę. Dodajemy ciastka, serek mascarpone i delikatnie mieszamy.
Białka ubić na sztywno i dodać do reszty. Krem przelać do pucharków i schłodzić w lodówce przez ok. 2 godziny. Przed podaniem posypać prażonymi migdałami.
Smacznego!