Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo proste w wykonaniu :) Przepis pochodzi z książki "Smaki świata" Włochy.
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 292
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25655
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 292
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25655
Składniki
Ciastka wkładamy do woreczka i kruszymy drewnianym tłuczkiem. Przekładamy do miseczki i zalewamy Amaretto. Odstawiamy, by napęczniały.
Żółtka ubijamy z cukrem na białą masę. Dodajemy ciastka, serek mascarpone i delikatnie mieszamy.
Białka ubić na sztywno i dodać do reszty. Krem przelać do pucharków i schłodzić w lodówce przez ok. 2 godziny. Przed podaniem posypać prażonymi migdałami.
Smacznego!