Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla czekoladoholików
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 131
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 89
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 131
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 89
Składniki
Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z margaryną, studzimy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie żółtka oraz rozpuszczoną czekoladę. Na końcu wsypujemy mąkę, dokładnie mieszamy. Miskę z ciastem przykrywamy folią, wkładamy do zamrażalnika na godzinę. Ze schłodzonego ciasta robimy wałek, tniemy na jednakowe kawałki. Z każdego kawałka robimy kulkę wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w cukrze pudrze. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy 12 min w 180 stopniach.