Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla czekoladoholików
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4240
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 533
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 913
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3834
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 780
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4240
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 533
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 913
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3834
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 780
Składniki
Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z margaryną, studzimy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie żółtka oraz rozpuszczoną czekoladę. Na końcu wsypujemy mąkę, dokładnie mieszamy. Miskę z ciastem przykrywamy folią, wkładamy do zamrażalnika na godzinę. Ze schłodzonego ciasta robimy wałek, tniemy na jednakowe kawałki. Z każdego kawałka robimy kulkę wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w cukrze pudrze. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy 12 min w 180 stopniach.