Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 277 Ocena: 1735
Dodano: 22.07.2019
Odsłon: 691
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Czekoladę łamiemy na kawałki. Masło kroimy na mniejsze kawałki. W garnku umieszczamy masło, czekoladę, 80 g cukru i 70 ml wody. Mieszamy do momentu rozpuszczenia się składników. Studzimy. Jajka ucieramy z pozostałym cukrem na puszystą masę. Lejemy wolnym strumieniem sos czekoladowy. Dodajemy sok z cytryny. Miksujemy. Do masy dodajemy mąkę pszenną, aromat i proszek do pieczenia. Miksujemy. Małą tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułka tartą. Przelewamy ciasto. Pieczemy około 50- 60 minut w 180 stopniach. Studzimy. Cukier puder ucieramy z 80 ml ciepłej wody. Polewamy ciasto. Dekorujemy skórką pomarańczową.
Zapraszam na mojego bloga!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

slodkisentyment 22 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
Super ciacho :)0 Kto głosował? | Odpowiedz