Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1462
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1175
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1314
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 939
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1462
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1175
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1314
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 939
Składniki
Wymieszaj mleko w proszku, cukier waniliowy i kakao.
Do rondelka wlej wodę, wsyp cukier i dodaj masło. Całość gotuj 10 minut. Pod koniec dodaj bakalie.
Połącz płynne składniki ze składnikami sypkimi - wlewaj gorącą mieszankę do mleka, cukru waniliowego i kakao i szybko ucieraj (masa jest gęsta i błyskawicznie zastyga)
Całość wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (folia aluminiowa sie przyklei). Masa powinna mieć grubość standardowej czekolady. Tak przygotowana czekoladę włóż do lodówki na min. 2 godziny.
A teraz rozkoszuj się smakiem rozpływającej sie w ustach, domowej czekolady... Smacznego :)