Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32508
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1163
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 425
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32508
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1163
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 425
Składniki
Wymieszaj mleko w proszku, cukier waniliowy i kakao.
Do rondelka wlej wodę, wsyp cukier i dodaj masło. Całość gotuj 10 minut. Pod koniec dodaj bakalie.
Połącz płynne składniki ze składnikami sypkimi - wlewaj gorącą mieszankę do mleka, cukru waniliowego i kakao i szybko ucieraj (masa jest gęsta i błyskawicznie zastyga)
Całość wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (folia aluminiowa sie przyklei). Masa powinna mieć grubość standardowej czekolady. Tak przygotowana czekoladę włóż do lodówki na min. 2 godziny.
A teraz rozkoszuj się smakiem rozpływającej sie w ustach, domowej czekolady... Smacznego :)