Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowe Fale Dunaju"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4121
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423259
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2644
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4121
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423259
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2644
Składniki
Zacznij od przygotowania ciasta. Margarynę utrzyj z cukrami i mieszaj, dodając po 1 jajku.
Wsyp mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i wlej mleko. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy. Ciasto podziel na 2 części. Do jednej dodaj kakao, drugą pozostaw jasną. Na brytfankę wylej jasne ciasto, a na wierzch ciemne. Pomieszaj widelcem.
Wiśnie odsącz z zalewy, następnie wciśnij w ciemne ciasto. Piecz ok. 35 minut w temperaturze 175o C.
Teraz czas na krem. Czekoladę posiekaj na drobne kawałki. Śmietankę podgrzej na ogniu, nie dopuszczając, żeby się zagotowała. Do ciepłej śmietanki dodaj czekoladę i mieszaj aż do uzyskania jednolitej masy. Całość schłódź. Schłodzoną masę ubij z cukrem pudrem i wyłóż na ciasto. Łyżką wgnieć, aby powstały nierównomierne fale. Przed podaniem posyp ciasto wiórkami kokosowymi.
Aninka 88. Przepis pochodzi z portalu kulinarnego www.smaker.plŹródło: Na żywo