Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne czekoladowe babeczki z dodatkiem wiśni i bitą śmietaną idealne na różne okazje i święta .
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 366
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 535
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 366
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 535
Składniki
Do rondelka włóż margarynę , dodaj cukier, czekoladę , mleko podgrzewaj do rozpuszczenia , odstaw do wystudzenia.
Wiśnie odsączamy na sicie. Jajka ubijamy na sztywno dodajemy masę czekoladową i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie odsączone wiśnie .
Gotowe ciasto wkładamy do papilotek do 3/4 wysokości i pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 st.
Zimną śmietanę ubij z cukrem pudrem dodaj serek .Śmietanę przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj babeczki, na wierzch zetrzyj czekoladę na tarce.