Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe, kruche i bardzo wciągające
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3757
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3808
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 383
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 702
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3757
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3808
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 383
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 702
Składniki
Miękką margarynę zagniatamy z pozostałymi składnikami na gładkie, nie klejące się do rąk ciasto. Jeśli będzie tego wymagało należy dodać mąki. Ciasto powinno być tłuste ale nie lepieć się do rąk. Tak przyrządzone ciasto wkładamy razem z wyciskarką na 1h do lodówki. Następnie dzielimy na porcje, nakładamy do wyciskarki i wyciskamy na blachę ciasteczka. Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Generalnie ja wyciskałam ciasteczka o kształcie falowanych/karbowanych prostokątów, innych nie dałam rady.
* Tym którzy nie dysponują wyciskarką polecam ciasto rozwałkować na jakieś 0,5cm i wycinać z niego kształty foremkami.
Po więcej przepisów zapraszam na http://od-kuchni.blog.pl