Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe, kruche i bardzo wciągające
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 774
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 112
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 774
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 112
Składniki
Miękką margarynę zagniatamy z pozostałymi składnikami na gładkie, nie klejące się do rąk ciasto. Jeśli będzie tego wymagało należy dodać mąki. Ciasto powinno być tłuste ale nie lepieć się do rąk. Tak przyrządzone ciasto wkładamy razem z wyciskarką na 1h do lodówki. Następnie dzielimy na porcje, nakładamy do wyciskarki i wyciskamy na blachę ciasteczka. Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Generalnie ja wyciskałam ciasteczka o kształcie falowanych/karbowanych prostokątów, innych nie dałam rady.
* Tym którzy nie dysponują wyciskarką polecam ciasto rozwałkować na jakieś 0,5cm i wycinać z niego kształty foremkami.
Po więcej przepisów zapraszam na http://od-kuchni.blog.pl