Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser - jogurt grecki + ulubiona galaretka
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Rozpuścić galaretki wg opisu na opakowaniu i wystudzić.
Jedną galaretkę wymieszać z jogurtem greckim. Przelać do salaterek bądź większej foremki (wg uznania). Włożyć do lodówki.
Gdy pierwsza warstwa stężeje, robimy drugą warstwę - przelewamy ostudzoną drugą galaretkę i wstawiamy do lodówki. Można w ten sposób zrobić kilka warstw. Również na dno salaterki można położyć biszkopcik.