Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser - jogurt grecki + ulubiona galaretka
Rozpuścić galaretki wg opisu na opakowaniu i wystudzić.
Jedną galaretkę wymieszać z jogurtem greckim.
Przelać do salaterek bądź większej foremki (wg uznania).
Włożyć do lodówki.
Gdy pierwsza warstwa stężeje, robimy drugą warstwę - przelewamy ostudzoną drugą galaretkę i wstawiamy do lodówki.
Można w ten sposób zrobić kilka warstw.
Również na dno salaterki można położyć biszkopcik.
Chleb upiekłam z dwóch rodzajów mąki, żytniej i pszennej chlebowej. Chleb jes...
Odsłon: 9356
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 19
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 17
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3189
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 19
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 17
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3189
Składniki
Rozpuścić galaretki wg opisu na opakowaniu i wystudzić.
Jedną galaretkę wymieszać z jogurtem greckim. Przelać do salaterek bądź większej foremki (wg uznania). Włożyć do lodówki.
Gdy pierwsza warstwa stężeje, robimy drugą warstwę - przelewamy ostudzoną drugą galaretkę i wstawiamy do lodówki. Można w ten sposób zrobić kilka warstw. Również na dno salaterki można położyć biszkopcik.
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 172
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 187