Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Deser jogurtowy z otrębami"
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 763
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2057
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 763
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2057
Składniki
Jogurt naturalny, śmietanę, cukier i cukier waniliowy dokładnie wymieszaj lub zmiksuj. Czereśnie pokrój w drobną kostkę. Na dno szklanek wsyp granulowane otręby, posyp warstwą czereśni, wlej warstwę kremu jogurtowego.
Warstwy powtórz (2-3 w zależności od wielkości szklanek), kończąc kremem jogurtowym. Deser schłodź. Przed podaniem możesz udekorować np. skarmelizowanym cukrem wymieszanym z wanilią i czereśniami.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Trzcińska z Kalisza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie