Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Deser serowo- czekoladowy"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1584
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1346
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1400
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1356
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1584
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1346
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1400
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1356
Składniki
Gorzką czekoladę stop na parze. Za pomocą łyżeczki zrób dekoracyjne wzorki we wnętrzu czterech szklanek. Wstaw na 15 min do lodówki.
Mleko podgrzej, dodaj resztę gorzkiej czekolady i białą, połamaną na kawałki. Mieszaj, podgrzewając, aż się stopi. Ostudź.
Kremówkę ubij na sztywno. Dodaj nasionka z laski wanilii, wymieszaj. 1/3 odłóż do dekoracji.
Do czekoladowego mleka dodaj serek homogenizowany, zmiksuj. Dodaj ubitą kremówkę, wymieszaj.
Masą napełnij schłodzone szklaneczki, udekoruj pozostałą śmietaną i np. startą czekoladą, waflową rurką, ciastkami.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie