Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Deser serowo- czekoladowy"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9513
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1094
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4425
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 163
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20779
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9513
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1094
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4425
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 163
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20779
Składniki
Gorzką czekoladę stop na parze. Za pomocą łyżeczki zrób dekoracyjne wzorki we wnętrzu czterech szklanek. Wstaw na 15 min do lodówki.
Mleko podgrzej, dodaj resztę gorzkiej czekolady i białą, połamaną na kawałki. Mieszaj, podgrzewając, aż się stopi. Ostudź.
Kremówkę ubij na sztywno. Dodaj nasionka z laski wanilii, wymieszaj. 1/3 odłóż do dekoracji.
Do czekoladowego mleka dodaj serek homogenizowany, zmiksuj. Dodaj ubitą kremówkę, wymieszaj.
Masą napełnij schłodzone szklaneczki, udekoruj pozostałą śmietaną i np. startą czekoladą, waflową rurką, ciastkami.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie