Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 118
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1223
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 207
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 118
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1223
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 207
Składniki
Sok z ananasa dopełnić do 800 ml winem i zagotować, dołożyć 2 budynie i 4 łyżki cukru. Do gotowego budyniu dołożyć pokrojony ananas i wymieszać. Następnie jeszcze raz zagotować. Ochłodzić. 400 ml śmietany ubić i wymieszać z zimną masą. Podawać mocno schłodzone